Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs: Helgläger med Huvudvärksskola 10-11/10

2020/10/10, 09:00 - 2020/10/11, 16:00

Helgläger med Huvudvärksskola på Tollare konferens & folkhögskola i Nacka 

Knowledge is power-384085_640

Datum/tid: Start lördag 10 till söndag 11 oktober 2020

Plats: Tollare IOGT:s folkhögskola/konferens, 132 49 Saltsjö-Boo.

Vi upprepar nu för femte gången vårt mycket uppskattade läger på Tollare.

Du får möjlighet att under en helg träffa andra som också har migrän eller svår huvudvärk, utbyta erfarenheter, lära dig mer om vad som händer under en attack, mediciner, behandlingar, stress och stresshantering. Du får dessutom möjlighet att komma iväg hemifrån, lämna vardagsstressen, komma till en inspirerande miljö på Tollare folkhögskola och ha helpension med ordnade måltider och fikapauser.

Ledare är Marie Lundberg, tidigare ordförande i föreningen. Hon har i många år lett våra huvudvärks-skolor både kvällstid och läger. Utvärderingarna har varit goda. Vi har också medverkan av Per Söder som har utvecklat yoga som en väg att minska huvudvärk. Passet innehåller både teori och praktik.

Den förmånliga egenavgiften/deltagaravgiften för helgen är 1 000 kr/person inkl. kost och logi i enkelrum. Avgiften gäller för medlemmar i Huvudvärksföreningen Stockholm.

Dag 1 – Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag, kvällsfika
Dag 2 – Frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika
(Meddela eventuell specialkost).

Moment som ingår i programmet:

Olika typer av huvudvärk
Triggers – utlösande faktorer
Huvudvärksdagbok
Mediciner/behandlingar
Livsstil
Stress/stresshantering
Andning – avspänning
Min roll – vad kan förändras?
Acceptans
Livsplanering

Skriv några rader om dig själv och berätta om varför du vill delta, kontaktuppgifter (e-post, mobilnummer, födelseår), ev specialkost samt vilken huvudvärksförening du är medlem i.

Vi har bara 12 platser, så kom in med din intresseanmälan snarast. Inbetalad deltagaravgift säkrar din kursplats/köplats. Betala med Swish 123 510 1720 eller BG 5491-3710, senast 1 september.

Undvik starka dofter som parfym och spray med tanke på doftöverkänslighet och allergier. Tack för visad hänsyn.

Huvudvärksföreningen Stockholm följer råd och restriktioner gällande covid-19 från Folkhälsomyndigheten. Vi bedömer i nuläget att det är möjligt att genomföra helgkursen då lokalerna är stora och luftiga, utomhusmiljön är inbjudande och login är i enkelrum. Vi uppmanar den som eventuellt har någon form av förkylningssymptom att stanna hemma. Skulle rekommendationerna från FHM ändras tar vi ställning till om helglägret ska ställas in och meddelar detta i god tid.

Välkommen med din anmälan, inbetalning och för kontakt: till kansliet@migrania.se eller telefon 070-483 60 07, snarast möjligt, senast 1 september.

Välkommen!

Läs gärna: Enkätsvar Huvudvärksskola 2018.

Så här skrev en deltagare efter att hon deltagit i Huvudvärksskola/samtalsgrupp:

”Jag känner mig stärkt eftersom jag respekterar både migränen och mig själv på ett nytt sätt. Det är inte mitt fel att orken inte räcker. Det är migränen och jag har ingen skuld i att jag är sjuk. Insikten har gett mig kraft och mod att stå upp för mig själv och jag skäms inte längre för min kropps svaghet. Gruppen har gett mig kraften att möta migränen och lära mig att acceptera och leva med den. Man förändrar inte livet efter tre träffar, men man får mod att ta det första steget. ”  

Huvudvärksföreningen Stockholm i samarbete med ABF Distriktet i Stockholmsregionen/ABF Stockholm.

 

 

Detaljer

Start:
2020/10/10, 09:00
Slutar:
2020/10/11, 16:00

Arrangör

Huvudvärksföreningen Stockholm

Plats

Tollare Folkhögskola, Åhlbergs väg 1, 13249 Saltsjö-Boo
Åhlbergs väg 1
132 49 Saltsjö-Boo, 13249 Sverige
+ Google Map