Hur sluta med Inderal Retard?

Hej!

Jag tar regelbundet Inderal Retard 80 mg varje morgon mot huvudvärk. Jag har gjort det i cirka 10 års tid och det har hjälpt mig att hålla huvudvärken borta när jag vaknar på morgonen vilket den i stort sett gjort varje dag unde 5-6 års tid innan. Ibland får jag ändå migrän som jag också har besvär med och tar Imigran (sumatriptan) vilket i stort sätt nästan alltid hjälper.

Men nu undrar jag om det är lämpligt att tvärt sluta med Inderalen eller om man skall trappa ner? För det kan väl inte vara bra att ta Inderal Retard för all evighet? Jag är 51 år och skulle vilja sluta men jag har provat tidigare men fick då konstig hjärtrytm. Nu tar jag Mitrazapin för jag fick diagnosen
utmattningsdepression och den kanske ersätter Inderal eller har typ samma funktion som Inderal tänkte jag. Tacksam för besked om detta.

(publ. 2014-01-31)
Av: MG

Svar

Hej MG,

Mirtazapin har ingen specifikt migränförebyggande effekt mer än att den stärker dig allmänt då ju depressiva besvär också kan trigga migrän för en del. Vad gäller betablockerare (typ Inderal Retard) kan dessa användas i åratal. Man skall inte sluta tvärt utan trappa ut medicinen genom att minska till 40 mg per dag under en månad. Men mår du bra med Inderal Retard kan du mycket väl fortsätta.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

Hur sluta med Inderal Retard?

Hej!

Jag tar regelbundet Inderal Retard 80 mg varje morgon mot huvudvärk. Jag har gjort det i cirka 10 års tid och det har hjälpt mig att hålla huvudvärken borta när jag vaknar på morgonen vilket den i stort sett gjort varje dag unde 5-6 års tid innan. Ibland får jag ändå migrän som jag också har besvär med och tar Imigran (sumatriptan) vilket i stort sätt nästan alltid hjälper.

Men nu undrar jag om det är lämpligt att tvärt sluta med Inderalen eller om man skall trappa ner? För det kan väl inte vara bra att ta Inderal Retard för all evighet? Jag är 51 år och skulle vilja sluta men jag har provat tidigare men fick då konstig hjärtrytm. Nu tar jag Mitrazapin för jag fick diagnosen
utmattningsdepression och den kanske ersätter Inderal eller har typ samma funktion som Inderal tänkte jag. Tacksam för besked om detta.

(publ. 2014-01-31)
Av: MG

Svar

Hej MG,

Mirtazapin har ingen specifikt migränförebyggande effekt mer än att den stärker dig allmänt då ju depressiva besvär också kan trigga migrän för en del. Vad gäller betablockerare (typ Inderal Retard) kan dessa användas i åratal. Man skall inte sluta tvärt utan trappa ut medicinen genom att minska till 40 mg per dag under en månad. Men mår du bra med Inderal Retard kan du mycket väl fortsätta.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

backtotop