Huvudvärk och illamående efter träning.

Hej!

Jag har sedan knappt två år återkommande huvudvärk efter träning. Uppkommer vanligen 4-6 timmar efter träning och fortsätter till lunch dagen efter. Ibland ingen värk på kvällen utan endast att jag vaknar med ont i huvudet och det har även hänt att jag vaknar mitt i natten p.g.a. huvudvärk. Tränar på eftermiddagen runt 17-tiden, löpning, pass eller styrka på gym. Äter och dricker ordentligt. värken sitter i hela huvudet, tryckande känsla, ingen aura men illamående.

Har migrän i familjen (mamma, bor, mormor) men tror inte att jag har det själv även om jag ibland har ”vanlig” huvudvärk även om jag inte tränar men då mår jag inte så illa som vid den träningsutlösta värken. Sjukgymnast konstaterar att jag är stel i nacken och har svaga skulderstabilisatorer men osäkert om det är det som är orsaken till huvudvärken.

Jag tycker att det blir lite bättre om jag stretchar nacken upprepade gånger under kvällen efter träning men ej helt bra. Värktabletter fungerar dåligt. Är det ansträngningsutlöst migrän eller spänningar i nacken som ger spänningshuvudvärk? Tips på förebyggande behandling eller något man kan göra för att närmare diagnosticera detta?

(publ. 2013-11-16)
Av: Jimmy

» Visa inlägg

Svar

Hej Jimmy,

Detta låter som så kallad ansträngningsutlöst huvudvärk vilket således är en diagnos, en egen huvudvärksform. Framför allt om den inte uppträder i något annat sammanhang, annars kan man även fundera på migrändiagnos.

Som behandling föreslår jag lämpligt receptfritt smärtstillande i dos som du får prova ut. Tas lämpligen 3 timmar efter träning så tabletten får chans att stoppa den huvudvärk du annars får efter 4-6 timmar.

Av: Dr. Jaan Albo

Huvudvärk och illamående efter träning.

Hej!

Jag har sedan knappt två år återkommande huvudvärk efter träning. Uppkommer vanligen 4-6 timmar efter träning och fortsätter till lunch dagen efter. Ibland ingen värk på kvällen utan endast att jag vaknar med ont i huvudet och det har även hänt att jag vaknar mitt i natten p.g.a. huvudvärk. Tränar på eftermiddagen runt 17-tiden, löpning, pass eller styrka på gym. Äter och dricker ordentligt. värken sitter i hela huvudet, tryckande känsla, ingen aura men illamående.

Har migrän i familjen (mamma, bor, mormor) men tror inte att jag har det själv även om jag ibland har ”vanlig” huvudvärk även om jag inte tränar men då mår jag inte så illa som vid den träningsutlösta värken. Sjukgymnast konstaterar att jag är stel i nacken och har svaga skulderstabilisatorer men osäkert om det är det som är orsaken till huvudvärken.

Jag tycker att det blir lite bättre om jag stretchar nacken upprepade gånger under kvällen efter träning men ej helt bra. Värktabletter fungerar dåligt. Är det ansträngningsutlöst migrän eller spänningar i nacken som ger spänningshuvudvärk? Tips på förebyggande behandling eller något man kan göra för att närmare diagnosticera detta?

(publ. 2013-11-16)
Av: Jimmy

» Visa inlägg

Svar

Hej Jimmy,

Detta låter som så kallad ansträngningsutlöst huvudvärk vilket således är en diagnos, en egen huvudvärksform. Framför allt om den inte uppträder i något annat sammanhang, annars kan man även fundera på migrändiagnos.

Som behandling föreslår jag lämpligt receptfritt smärtstillande i dos som du får prova ut. Tas lämpligen 3 timmar efter träning så tabletten får chans att stoppa den huvudvärk du annars får efter 4-6 timmar.

Av: Dr. Jaan Albo

backtotop