Huvudvärk och yrsel vid uppresning

Hej,

Varje gång jag har suttit ner, även om jag bara suttit en liten stund, så får jag huvudvärk och yrsel när jag reser mig och jag undrar vad det kan bero på?

(publ. 2013-11-25)
Av: Elie

Svar:

Hej Elie,

Yrsel vid uppresning beror vanligen på att blodtrycket inte hinner anpassa sig, särskilt om man har lågt blodtryck från början. Huvudvärk i den situationen är inte så vanligt så ett besök hos husläkaren är att rekommendera för närmare genomgång.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

Huvudvärk och yrsel vid uppresning

Hej,

Varje gång jag har suttit ner, även om jag bara suttit en liten stund, så får jag huvudvärk och yrsel när jag reser mig och jag undrar vad det kan bero på?

(publ. 2013-11-25)
Av: Elie

Svar:

Hej Elie,

Yrsel vid uppresning beror vanligen på att blodtrycket inte hinner anpassa sig, särskilt om man har lågt blodtryck från början. Huvudvärk i den situationen är inte så vanligt så ett besök hos husläkaren är att rekommendera för närmare genomgång.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

backtotop