Huvudvärken vill inte gå över

 

Hej,

Jag har frågor om min spänningshuvudvärk. Detta har pågått i 16 dagar nu. Jag har tagit Alvedon men det hjälper inte. Värken håller i sig hela dagarna. När jag vaknar på morgonen tror jag att det är över. Men det kommer tillbaka efter en stund igen. Jag går ut och går om dagarna. Det lugnar ner sig en stund men värken kommer fort tillbaka.

Men mina frågor är: – Hur ska jag göra för att bli av med spänningshuvudvärken? – Är det farligt att ha spänningshuvudvärk i flera veckor/månader? Jag har kollat upp mig hos läkare som tog blodprov. Allt visade sig normalt men jag är väldigt spänd i nacken.
Hoppas på svar.

(publ. 2014-03-03)
Av: GothGirl

Svar

Hej GothGirl,

Det är inte farligt att ha spänningshuvudvärk under lång tid. Vissa människor har huvudvärk av spänningstyp under decennier. Det förkortar inte livet men det ger ofta ett lidande som försvårar livet.

Behandling av spänningshuvudvärk lutar sig ofta mot avslappningsteknik, lågintensiv motionsträning och ibland förebyggande farmakologisk behandling. Man bör undvika värktabletter helt om man har frekvent till kronisk huvudvärk av spänningstyp. Detta för att undvika att man får läkemedelsunderhållen huvudvärk. Gränsen för detta tros gå vid mer än 1 dos av ett receptfritt analgetika (läkemedel) varannan dag.

Av: läkare Mats Karlsson

Huvudvärken vill inte gå över

 

Hej,

Jag har frågor om min spänningshuvudvärk. Detta har pågått i 16 dagar nu. Jag har tagit Alvedon men det hjälper inte. Värken håller i sig hela dagarna. När jag vaknar på morgonen tror jag att det är över. Men det kommer tillbaka efter en stund igen. Jag går ut och går om dagarna. Det lugnar ner sig en stund men värken kommer fort tillbaka.

Men mina frågor är: – Hur ska jag göra för att bli av med spänningshuvudvärken? – Är det farligt att ha spänningshuvudvärk i flera veckor/månader? Jag har kollat upp mig hos läkare som tog blodprov. Allt visade sig normalt men jag är väldigt spänd i nacken.
Hoppas på svar.

(publ. 2014-03-03)
Av: GothGirl

Svar

Hej GothGirl,

Det är inte farligt att ha spänningshuvudvärk under lång tid. Vissa människor har huvudvärk av spänningstyp under decennier. Det förkortar inte livet men det ger ofta ett lidande som försvårar livet.

Behandling av spänningshuvudvärk lutar sig ofta mot avslappningsteknik, lågintensiv motionsträning och ibland förebyggande farmakologisk behandling. Man bör undvika värktabletter helt om man har frekvent till kronisk huvudvärk av spänningstyp. Detta för att undvika att man får läkemedelsunderhållen huvudvärk. Gränsen för detta tros gå vid mer än 1 dos av ett receptfritt analgetika (läkemedel) varannan dag.

Av: läkare Mats Karlsson

backtotop