Kan jag ta Sumatriptan plus Treo vid migrän?

Hej!

Jag har haft migrän i 20 år. Den är hormonstyrd, två gånger i månaden á tre dagar. Jag tar Sumatriptan 50 mg och den fungerar oftast bra. Ibland behöver jag ta en till tablett ett par timmar efter den första. Ibland återkommer lite huvudvärk på kvällen men då känner jag inte att jag vill ta en Sumatriptan till, utan tar en Treo.

Min fråga är om det är ok, eller om det är en dålig kombination? Jag kan ha tagit två migräntabletter tidigare på dagen och sedan ”fyller på” med Treo?

/Ikna

(publ. 2013-07-28)
Av: Ikna

Svar:

Bästa Ikna,

Det går bra att kombinera TREO med Sumatriptan vid enstaka attacker. Det finns en del studier från bl.a. Tyskland där man testat kombinationer med Ibumetin och Sumatriptan. Det visar sig då att man så att säga boostrar upp effekten om man kombinerar med ett sk NSAID – läkemedel. Att ta att NSAID-läkemedel dit acetylsalicylsyra hör senare än triptanen går ju också bra.

Av: läkare Mats Karlsson

Kan jag ta Sumatriptan plus Treo vid migrän?

Hej!

Jag har haft migrän i 20 år. Den är hormonstyrd, två gånger i månaden á tre dagar. Jag tar Sumatriptan 50 mg och den fungerar oftast bra. Ibland behöver jag ta en till tablett ett par timmar efter den första. Ibland återkommer lite huvudvärk på kvällen men då känner jag inte att jag vill ta en Sumatriptan till, utan tar en Treo.

Min fråga är om det är ok, eller om det är en dålig kombination? Jag kan ha tagit två migräntabletter tidigare på dagen och sedan ”fyller på” med Treo?

/Ikna

(publ. 2013-07-28)
Av: Ikna

Svar:

Bästa Ikna,

Det går bra att kombinera TREO med Sumatriptan vid enstaka attacker. Det finns en del studier från bl.a. Tyskland där man testat kombinationer med Ibumetin och Sumatriptan. Det visar sig då att man så att säga boostrar upp effekten om man kombinerar med ett sk NSAID – läkemedel. Att ta att NSAID-läkemedel dit acetylsalicylsyra hör senare än triptanen går ju också bra.

Av: läkare Mats Karlsson

backtotop