Kan tryck vid tinningen vara migrän?

 

Hej!

Jag har ett konstigt tryck på höger sida av huvudet, ungefär i höjd med tinningen och bak mot örat. Har haft det från och till i 5-6 månader. Det blir alltid värre när jag lägger mig ner och ligger åt vänster när jag ska sova. Har annars inga problem med yrsel eller så och tränar ofta. Ska också sägas att de inte är som migrän eller riktig huvudvärk utan mer som ett tryck och det blir påtagligare då jag ligger åt vänster. Är detta farligt, vad kan det bero på?

Tack på förhand
(publ. 2014-01-26)
Av: Johan

Svar

Hej Johan,

Tryckkänsla på sidan av huvudet som ökar när Du ligger ner kan bero på en mängd olika saker. Eftersom det inte kommer när du ligger på den sidan verkar det inte vara en trycksmärta utan mera en smärta som beror på att du sträcker strukturer i bakhuvudet och runt örat.

Det är egentligen allt man kan svara utan att klämma på huvudet och undersöka dig. Jag föreslår att du börjar hos en sjukgymnast eller din distrikts/hus-läkare för en begynnande undersökning.

Av: läkare Mats Karlsson


 

Kan tryck vid tinningen vara migrän?

 

Hej!

Jag har ett konstigt tryck på höger sida av huvudet, ungefär i höjd med tinningen och bak mot örat. Har haft det från och till i 5-6 månader. Det blir alltid värre när jag lägger mig ner och ligger åt vänster när jag ska sova. Har annars inga problem med yrsel eller så och tränar ofta. Ska också sägas att de inte är som migrän eller riktig huvudvärk utan mer som ett tryck och det blir påtagligare då jag ligger åt vänster. Är detta farligt, vad kan det bero på?

Tack på förhand
(publ. 2014-01-26)
Av: Johan

Svar

Hej Johan,

Tryckkänsla på sidan av huvudet som ökar när Du ligger ner kan bero på en mängd olika saker. Eftersom det inte kommer när du ligger på den sidan verkar det inte vara en trycksmärta utan mera en smärta som beror på att du sträcker strukturer i bakhuvudet och runt örat.

Det är egentligen allt man kan svara utan att klämma på huvudet och undersöka dig. Jag föreslår att du börjar hos en sjukgymnast eller din distrikts/hus-läkare för en begynnande undersökning.

Av: läkare Mats Karlsson


 

backtotop