Migrän efter träning

Hej!

Efter löpträning får jag ofta migränvärk. Om jag tränar på eftermiddag/kvällen vaknar jag ofta på natten efter med en sprängande värk, som oftar resulterar i kräkningar. Detta kommer alldeles för ofta vilket resulterar till att jag drar mig för att träna.

Exempelvis kunde jag igår inte ens jogga i 30 minuter utan att migränen kom. Äter allsidigt och dricker alltid mycket i samband med träning. Jag har under flera år haft detta problem men det tycks inte bli någon förändring. Något tips?

(publ. 2013-07-20)
Av: Evelina

Svar:

Hej Evelina,

Det du beskriver är ganska typiskt för många med migrän, att den tenderar komma tillbaka ett tag efter fysisk ansträngning eller träning. Det bästa tipset jag kan ge är att dra ned på intensiteten och tiden, och hellre träna fler gånger per vecka. Om Du dessutom har migrän ofta kan det vara läge att kontakta husläkaren för eventuell förebyggande medicin.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

 

Migrän efter träning

Hej!

Efter löpträning får jag ofta migränvärk. Om jag tränar på eftermiddag/kvällen vaknar jag ofta på natten efter med en sprängande värk, som oftar resulterar i kräkningar. Detta kommer alldeles för ofta vilket resulterar till att jag drar mig för att träna.

Exempelvis kunde jag igår inte ens jogga i 30 minuter utan att migränen kom. Äter allsidigt och dricker alltid mycket i samband med träning. Jag har under flera år haft detta problem men det tycks inte bli någon förändring. Något tips?

(publ. 2013-07-20)
Av: Evelina

Svar:

Hej Evelina,

Det du beskriver är ganska typiskt för många med migrän, att den tenderar komma tillbaka ett tag efter fysisk ansträngning eller träning. Det bästa tipset jag kan ge är att dra ned på intensiteten och tiden, och hellre träna fler gånger per vecka. Om Du dessutom har migrän ofta kan det vara läge att kontakta husläkaren för eventuell förebyggande medicin.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

 

backtotop