Om oss

Huvudvärksföreningen Stockholm som föreningen heter från 12 september 2017, är en länsförening i Huvudvärksförbundet som bildades under namnet Migränföreningen i Stockholms län i maj 1994 som en ideell och politiskt obunden organisation.

Deltagarna i en samtalsgrupp om migrän blev den första styrelsen. Ewa Bäckström valdes till föreningens första ordförande.

Efter Ewa har Charlotte Magnusson, Tina Edman, Helena Lindman, Birgitta Killgren Hultgren, Britta Hjort Ekström, Anette Falk och Marie Lundberg varit ordförande i föreningens styrelse.

Så här ser vår styrelse ut efter årsmötet 2021:
Ordförande: Malin Östblom
1:a vice ordförande: vakant
Kassör: Leonore Nyström
Sekreterare: Annett Haaf

Övriga ledamöter:
Marie Korsén
Rim Araz

Suppleanter:
Solmaz Yilmas
Caroline Otter

Revisor: Anita Carlström

Kansliet
Från februari 2022 har vi ny kanslipersonal, vår kanslist heter Lena Svantesson och hon jobbar hos oss eftermiddagar fyra dagar i veckan. Du når Lena på e-post: kansliet ( at ) migrania ( punkt ) se

Föreningen har cirka 1 000 medlemmar, men vi har plats för många, många fler! Har du migrän själv och ännu inte är medlem, läs vidare under fliken ”Medlem” i menyn på startsidan. Eller om du  är medlem och känner någon – god vän, arbetskamrat etc – som du tycker borde bli medlem, då hoppas vi på din hjälp!

Föreningens ändamål enligt våra stadgar är i korthet:
• Ta och stödja initiativ som gagnar människor med migrän eller annan huvudvärk
• Bedriva studie- och informationsverksamhet om migrän eller annan huvudvärk
• Bedriva och stödja verksamhet som minskar isolering och fördomar om migrän eller annan huvudvärk
• Utveckla kontakter med Region Stockholm, rörande väsentliga frågor för huvudvärksdrabbade

Aktiviteter
Våra pågående aktiviteter kan du läsa mer om under rubriken ”Våra aktiviteter” på startsidan.

Är du intresserad av styrelsearbete eller att  hjälpa till i verksamheten?
Om du har möjlighet att ideellt hjälpa till i vårt viktiga arbete så hör gärna av dig till vårt kansli. Det är inte alls nödvändigt att du är proffs – det räcker med att du brinner för att hjälpa andra som är drabbade  av migrän och har lite tid att lägga på det. Vi behöver folk som kan hjälpa till i våra aktiviteter vid föreläsningar, mässor, möten med andra organisationer m.m. Vi söker människor med idéer om hur vi på  ett bra sätt kan påverka och få förståelse för de migrändrabbades situation.

Vi söker också personer som kan hjälpa oss med andra sysslor, till exempel medlemsvärvning eller att förmedla tidningen HuvudJournalen och vårt broschyrmaterial till vårdcentraler, sjukhus och olika läkarmottagningar. Arbetet följer inte något speciellt mönster tidsmässigt, utan du kan planera  arbetet som det passar dig bäst. Lämpligt är till exempel att täcka upp det område där du själv bor. Allt arbete sker på ideell basis.

Maila oss på kansliet ( at ) migrania ( punkt ) se om du är intresserad.