Plötslig huvudvärk och feber

Hej,

Jag är 22 år. Jag har aldrig haft migrän förut vad jag vet och vet inte hur det känns. Men jag mådde alldeles bra en dag och började känna hur det gjorde ont i huvudet och det blev värre för stunden när jag hostade. Några timmar gick och värken blev värre och värre och jag hade väldigt ont vid båda tinningarna till slut. Jag började frysa och hade fått feber.

Jag lyckades sova till och från men vaknade halv fem på morgonen med den värsta smärtan i tinningarna (fortfarande feber). Jag lyckades till slut ta mig upp ur sängen (frös jättemycket) och tog 2 Alvedon och lyckades somna. Dagen efter mådde jag som ingenting hade hänt. Kunde det vara migrän?

Hälsningar: Gunnarsson

Svar:

Hej Gunnarsson!

Huvudvärk är ett vanligt symptom vid infektioner med feber, t.ex. influensa. Den huvudvärken kan ibland påminna om migrän i det att den är bultande och man blir känslig för ljus. Migrän brukar däremot inte gå med frossa och feber. Jag bedömer inte att det var migrän.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind


 

Plötslig huvudvärk och feber

Hej,

Jag är 22 år. Jag har aldrig haft migrän förut vad jag vet och vet inte hur det känns. Men jag mådde alldeles bra en dag och började känna hur det gjorde ont i huvudet och det blev värre för stunden när jag hostade. Några timmar gick och värken blev värre och värre och jag hade väldigt ont vid båda tinningarna till slut. Jag började frysa och hade fått feber.

Jag lyckades sova till och från men vaknade halv fem på morgonen med den värsta smärtan i tinningarna (fortfarande feber). Jag lyckades till slut ta mig upp ur sängen (frös jättemycket) och tog 2 Alvedon och lyckades somna. Dagen efter mådde jag som ingenting hade hänt. Kunde det vara migrän?

Hälsningar: Gunnarsson

Svar:

Hej Gunnarsson!

Huvudvärk är ett vanligt symptom vid infektioner med feber, t.ex. influensa. Den huvudvärken kan ibland påminna om migrän i det att den är bultande och man blir känslig för ljus. Migrän brukar däremot inte gå med frossa och feber. Jag bedömer inte att det var migrän.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind


 

backtotop