Treo i 10 års tid – vad göra?

 

Hej!

Jag har under årens lopp haft mer eller mindre frekvent huvudvärk och ofta löst det med vanliga Treo. Det har handlat om 1 tablett åt gången och därefter ytterligare 1 om det inte hjälpt. Så här har jag hållit på säkert de senaste 10 åren för att under senaste 2 åren bli allt vanligare och i stort sett dagligen. Till och från drabbas jag också av mer migränliknande huvudvärk oavsett mängden Treo som inte hjälper.

Jag har då provat Zomig Nasal med mycket gott resultat. Så till min fråga. Jag börjar ju självklart, och har gjort under längre tid, fundera på (och har läst) att regelbundet intag av Treo (eller annan smärtlinding) kan framkalla huvudvärk, vilket jag misstänker. Är detta riktigt och hur kommer jag ur detta ”beroende” (enklaste svaret är väl bara att sluta ta dem) långsiktigt? Grunden till min huvudvärk är nog delvis ärftlig (min mamma) och en stressad arbetssituation. De senaste åren med tuffa privata händelser är nog delvis förklaringen till att mitt intag ökat senaste åren.

Till sist tack för att bra ”forum” som jag länge letat efter för att få svar på mina funderingar och frågor!
(publ. 2014-02-10)
Av: Peter

Svar

Hej Peter,

Regelbundet intag kan definitivt leda till daglig huvudvärk, så kallad överkonsumtionshuvudvärk.Det enda sättet att bli av med den läkemedlesorsakade huvudvärken är att göra ett rejält uppehåll – minst 3 veckor utan någon sorts värktablett, inte heller Zomig. Först därefter kan man avgöra om du också har migrän eftersom migränen eller spänningshuvudvärken döljs i den läkemedelsorsakade huvudvärken.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

Treo i 10 års tid – vad göra?

 

Hej!

Jag har under årens lopp haft mer eller mindre frekvent huvudvärk och ofta löst det med vanliga Treo. Det har handlat om 1 tablett åt gången och därefter ytterligare 1 om det inte hjälpt. Så här har jag hållit på säkert de senaste 10 åren för att under senaste 2 åren bli allt vanligare och i stort sett dagligen. Till och från drabbas jag också av mer migränliknande huvudvärk oavsett mängden Treo som inte hjälper.

Jag har då provat Zomig Nasal med mycket gott resultat. Så till min fråga. Jag börjar ju självklart, och har gjort under längre tid, fundera på (och har läst) att regelbundet intag av Treo (eller annan smärtlinding) kan framkalla huvudvärk, vilket jag misstänker. Är detta riktigt och hur kommer jag ur detta ”beroende” (enklaste svaret är väl bara att sluta ta dem) långsiktigt? Grunden till min huvudvärk är nog delvis ärftlig (min mamma) och en stressad arbetssituation. De senaste åren med tuffa privata händelser är nog delvis förklaringen till att mitt intag ökat senaste åren.

Till sist tack för att bra ”forum” som jag länge letat efter för att få svar på mina funderingar och frågor!
(publ. 2014-02-10)
Av: Peter

Svar

Hej Peter,

Regelbundet intag kan definitivt leda till daglig huvudvärk, så kallad överkonsumtionshuvudvärk.Det enda sättet att bli av med den läkemedlesorsakade huvudvärken är att göra ett rejält uppehåll – minst 3 veckor utan någon sorts värktablett, inte heller Zomig. Först därefter kan man avgöra om du också har migrän eftersom migränen eller spänningshuvudvärken döljs i den läkemedelsorsakade huvudvärken.

Av: neurolog Elisabet Waldenlind

backtotop