Zomig Nasal och Treo hjälper inte längre

Hej,

Jag har haft ont i huvudet i över tio år. Ett tag så tog jag bara Treo, men sedan fick jag Zomig Nasal som fungerar bra! Men jag tycker det är jobbigt att ha migrän hur som helst och när som helst. Natt som dag. försöker att hitta en röd tråd i det hela men jag finner ingen.

Träffade en läkare som sa att det var för dyrt med Zomig Nasal, bättre att ta beta blockerare med Voltaren. Jag har provat några olika beta blockerare men fick biverkningar och huvudvärken fanns kvar. Nu tar jag bara Zomig Nasal och ibland Treo och de senaste månaderna har jag vaknat ofta med migrän. Vad göra?

(publ. 2013-10-22)
Av: migrän natt som dag

Svar:

HEJ,

Här gäller det att se över bruket av attackbehandling. Överstiger behovet 8-10 doser per månad av migränmedicin bör man diskutera andra former av förebyggande behandling för att få ner migränfrekvensen. För frekvent bruk av till exempel TREO ökar dessutom risken för så kallad läkemedelunderhållen huvudvärk. Då ökar frekvensen allt mera med ökat behov av att ta mera medicin med mera huvudvärk osv.

Av: läkare Mats Karlsson

Zomig Nasal och Treo hjälper inte längre

Hej,

Jag har haft ont i huvudet i över tio år. Ett tag så tog jag bara Treo, men sedan fick jag Zomig Nasal som fungerar bra! Men jag tycker det är jobbigt att ha migrän hur som helst och när som helst. Natt som dag. försöker att hitta en röd tråd i det hela men jag finner ingen.

Träffade en läkare som sa att det var för dyrt med Zomig Nasal, bättre att ta beta blockerare med Voltaren. Jag har provat några olika beta blockerare men fick biverkningar och huvudvärken fanns kvar. Nu tar jag bara Zomig Nasal och ibland Treo och de senaste månaderna har jag vaknat ofta med migrän. Vad göra?

(publ. 2013-10-22)
Av: migrän natt som dag

Svar:

HEJ,

Här gäller det att se över bruket av attackbehandling. Överstiger behovet 8-10 doser per månad av migränmedicin bör man diskutera andra former av förebyggande behandling för att få ner migränfrekvensen. För frekvent bruk av till exempel TREO ökar dessutom risken för så kallad läkemedelunderhållen huvudvärk. Då ökar frekvensen allt mera med ökat behov av att ta mera medicin med mera huvudvärk osv.

Av: läkare Mats Karlsson

backtotop